Schelle Oldeneel
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
214
post-template-default,single,single-post,postid-214,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Schelle Oldeneel

De Dag van de IJssel heeft buurtbewoners in Schelle Oldeneel in beweging gebracht. In zeer korte tijd komt veel tot stand. Afgelopen week is subsidie ontvangen van het BuurtCultuurfonds. Samenwerking met de gemeente Zwolle en natuurvereniging A Rocha geeft positieve energie, door activiteiten te bundelen en maakt het mogelijk de Dag van de IJssel extra feestelijk te maken. Buurtvereniging Schelle Oldeneel neemt graag deel aan de viering van de Dag van de IJssel. Voorbereidingen zijn in volle gang. Hiertoe is samenwerking met verschillende partijen ontstaan, o.a. met de gemeente Zwolle, Rijkswaterstaat, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Provincie Overijssel en afstemming met natuurvereniging A Rocha.

Programma

 • Het programma voor het vieren van de Dag van de IJssel in Schelle Oldeneel:
 • 10.00 uur opening trekpontje nevengeul Scheller en Oldeneler buiten waard (hank) door wethouder ZWOLLE Ed Anker
 • Mogelijkheid van een wandeling door de uiterwaard langs het recent geopend Voerman Struinpad (natuurvereniging A Rocha)
 • Foto – buitenexpositie met 3 thema’s: ‘wat gebeurt er op de dijk’, ‘wat is het hier toch mooi’ en ‘vroeger en nu’. Deze buitenexpositie is te zien op 3 verschillende locaties in Schelle Oldeneel. Eén van de locaties is ter hoogte van de aanlandinsplaats van het pontje ’t Kleine Veer. 
 • Vertoning van de film over het klanklandschap Wuivend Riet, in het buitengebied. Een aantal jaar geleden georganiseerd door Buurtverenging Schelle Oldeneel. (componist Merlijn Twaalfhoven, speciaal voor Schelle Oldeneel gearrangeerd door Jurriaan Berger, ter afsluiting van het project Ruimte voor de Rivier. Waterschap Drents Overijsselse Drente geeft middels video’s een goede inkijk over werkzaamheden Ruimte voor de Rivier in Schelle Oldeneel en belicht de samenwerking met bewoners uit het gebied.
 • Openstelling beeldentuin (Thijs Kwakernaak), kruidentuin (Marjoleine Dijk) in IJsselzicht met medewerking van Jan de Ridder:‘In de tuin van IJsselzicht zal een open ruimte ingericht worden om rust en stilte te ervaren. Klankschalen zullen zacht klinken op deze bijzondere plek op aarde waar aarde, lucht, vuur en en de IJssel bij elkaar komen! Iedereen is welkom!’

Meer informatie

Kleine Veerweg 25a
Openingstijden: van 14.00 – 17.00 uur
Openstelling zeer gevarieerde landschapstuin Kleine Veer: ‘een mooie tuin met een weids uitzicht in de Groene long van Zwolle, het gebied tussen Zwolle-Zuid en de IJssel. Een fantastisch buitengebied! Welkom!

Kleine Veerweg 11a
Openingstijden: 11.00 – 16.00 uur

Schilderij door Sjoerdtje Hak.

1 Reactie
 • Thera Tromp Meesters
  Geplaatst op 14:46h, 23 september Beantwoorden

  Wat een leuke activiteiten in onze 2 buurtschappen. Ik probeer zeker te komen!

Geef een reactie