Boomgeheimwandeling
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
192
post-template-default,single,single-post,postid-192,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Boomgeheimwandeling

De stichting Zwolle stad aan het water organiseert op zaterdag 28 september in het Engelse Werk bij Zwolle een boomgeheimenwandeling. Dit gebeurt in het kader van de manifestatie Beleef de IJssel. Het Engelse Werk is een Engels landschapspark even buiten Zwolle dat grenst aan de IJssel. De boom heeft door de eeuwen heen een belangrijke plaats in het leven van de mens ingenomen. Op religieus terrein (boom der kennis van goed en kwaad, levensboom), in mythologie en bijgeloof (breukenbomen, lapjesbomen, heksenbomen), maar ook in maatschappelijke zin (rechtspraak onder bomen). De mens heeft in immense, oeroude houtkolossen vaak een symbool gezien van het eeuwige leven. Of op zijn minst het symbool van voorspoedige groei.

Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de betekenis van diverse boomsoorten, die in het Engelse Werk groeien. Ook wordt ingegaan op de Keltische boomkalender. Deze onderscheidt dertien bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel mensentypes. Je ontdekt welke boom bij jou hoort en welke rol jouw levensboom heeft gespeeld in onze volksgeneeskunde, folklore en cultuurgeschiedenis. Tenslotte worden bijzondere boomweetjes verteld zoals waarom een boom nooit hoger wordt dan 120 meter en waarom een boom ’s morgens dikker is dan ’s avonds.

Meer informatie en aanmelden

De boomgeheimenwandeling start op 28 september bij restaurant het Engelse Werk om 13.30 en duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn vijf euro (inclusief boekje). Voor informatie en aanmelding kun je terecht bij buistg@ziggo.nl of telefonisch via 06-51085948.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie