Pontjespoëzie Kozakkenveer
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
288
post-template-default,single,single-post,postid-288,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Pontjespoëzie Kozakkenveer

Pontjespoëziefestival

Hoe bijzonder: het allereerste Poëziefestival op de allereerste Dag van de IJssel. Op het Kozakkenveer dragen José Hattink, Liesbeth Gerlof en Kester Freriks aan je voor. Vaar mee en laat je meevaren op hun poëzie en verhalen.

José Hattink-Blom is sinds de oprichting (9 jaar geleden) lid van het Deventer Dichterscafé. Haar hobby’s zijn o.a. “spelen” met taal en emotie wat ze verwerkt in gedichten. Tevens werkt ze graag mee aan korte projecten zoals b.v..
2017: Dichter bij Deventer, samenwerking tussen fotografen en dichters t..b.v. het 60 jarig bestaan van de  Deventer fotokring (geëxposeerd in het Deventer Ziekenhuis)
2018: project en boek Stroomzoeker, samenwerking tussen een fotograaf en zeven
dichters t.b.v. Deventer 1250 jaar

Liesbeth Gerlofsma (1983) schrijft korte verhalen en gedichten. Ook maakt zij stiftgedichten. In 2015 werd haar verhaal Een vrouw met een edel voorhoofd genomineerd voor de schrijfwedstrijd van NRC en Editio. Na de Mavo en de Detailhandelsschool volgde ze de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle en Amsterdam. Liesbeth is behalve schrijver ook zelfstandig ondernemer in de kinderopvang. Ze woont en werkt in Deventer en is lid van het Deventer dichterscollectie De Korte Metten.

Natuur- en vogelschrijver Kester Freriks, meermaals genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs en de Jan Hanlo Essayprijs, leest op het Kozakkenveer voor uit zijn reis- en wandelboek Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei en uit de prachtige gids Het nieuwe vogels kijken, een spannend vogelboek over extreme zeldzame vogelsoorten in de IJsselvallei. Op het pontje neemt hij u mee naar de oevers van de IJssel en vertelt over vogels uit verre, exotische streken die óók de IJssel aandoen. Hij zal u wijzen op de nestelplaats van de slechtvalk op de schoorsteen van Steenfabriek Fortmond.

Gert van de Bospoort is beroemd in Heerde en omstreken en sluit het pontjespoëziefestival op het kozakkenveer af. Gert heeft al lang een band met de IJssel. Hij schrijft gedichten over deze boeiende rivier, waarin met name zijn emotionele binding met dit altijd maar doorstromende water in beeld komt. Ook over de invloed die de aanleg van de Hoogwatergeul op het prachtige IJssellandschap heeft gehad heeft hij een aantal gedichten geschreven en met foto’s gepubliceerd in een bundel met fietsroutekaart.

Meer informatie

Kozakkenveer Veessen

11.00- 12.00 uur José Hattink-Blom

12.00-13.00 uur Liesbeth Gerlofs

13.00-14.00 uur Kester Freriks

14.00-15.00 uur Gert van de Bospoort

In Deventer draagt Boudewijn Betzema voor op het Troostpontje. En in Brummen draagt Eva voor.

Geen reactie's

Geef een reactie