HOOGWATERGEUL & IJSSELWANDELING
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
198
post-template-default,single,single-post,postid-198,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

HOOGWATERGEUL & IJSSELWANDELING

Ontdek tijdens deze wandeling de hoogwatergeul en de rivier de IJssel in Veessen. Visit Heerde organiseert op tijdens de Dag van de IJssel op zaterdag 28 september een wandeling langs de IJssel en door de Hoogwatergeul.

Het grote landelijke project Ruimte voor de Rivier heeft zijn sporen nagelaten in Veessen. De gids kan hier alles over vertellen. Daarnaast wordt er gewandeld langs rivier de IJssel en de uiterwaarden. Er zijn veel veranderingen geweest in het gebied om de waterveiligheid van het gebied te waarborgen. Hoogwatergeulkenner Jos Melenhorst neemt je mee door het Ruimte voor de Rivier project; langs de oevers van de IJssel, langs de inlaat van de Hoogwatergeul en langs het kunstwerk De Oude IJssel.

Meer informatie

De wandeling begint om 9 uur (ontvangst vanaf 8.30 uur- kom op tijd!) Het start- en eindpunt is bij De Nijensteen (IJsseldijk 1, Veessen) waar zich ook het infocentrum hoogwatergeul bevindt. Halverwege de route is een korte stop bij voor koffie of thee met wat lekkers. Verwachte aankomst bij het eindpunt, is rond 12.00 uur. Geef je van tevoren op voor deze wandeling. Doet dit door te mailen naar coordinator@visitheerde.com of te bellen met de coördinator van Visit Heerde op telnr. 0578-617094. Je kan je ook persoonlijk aanmelden bij de Toeristen Informatiepunten van Visit Heerde: de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan 6 in Heerde; Koek en Ei aan de IJsseldijk 67 in Veessen en Boekhandel Shalom aan de Klapperdijk 36b in Wapenveld. Er kunnen maximaal 25 wandelaars mee, dus meld je snel aan! Je betaalt voor deze prachtige wandeling €2,50 p.p. en dat is inclusief een lekker kopje koffie of thee.

Geen reactie's

Geef een reactie