Expositie Arte-Aparte
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
160
post-template-default,single,single-post,postid-160,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Expositie Arte-Aparte

Tijdens de ’Dag van de IJssel’ op 28 september is atelier Arte-Aparte van Marianne Breugelsmans geopend aan het Kerkplein in Olst, waar ook de Sallandroute langsloopt. Dit is met name voor veel fietsers zeer aantrekkelijk gesitueerd.

Tijdens een openstelling van haar atelier is een deel van haar collectie van de collage-/acrylwerken te bezichtigen. Tevens vertelt ze bezoekers over haar manier van werken en de speciale technieken die ze toepast. Uiteraard staat koffie en thee deze dag klaar!

Meer Informatie

Atelier Arte-Aparte, Marianne Breugelmans, L.H.Pottstraat 1, 8121 BN  Olst. Neem ook eens een kijkje op de website van Arte-Aparte.

Over Marianne Breugelmans

“Na in verschillende vakgebieden werkzaam te zijn geweest, heb ik van 1989 tot 1993 de vakopleiding reclametekenen gevolgd en ben ik als zelfstandig grafisch vormgever gaan werken. Vanwege mijn grote interesse in kunst en mijn passie voor schilderen ben ik vanaf 2000 naast mijn grafische werk gestart met schilderen, meestal collagewerken met acrylverf. De kennis uit mijn opleiding, Summer schools en workshops op het terrein van kunst, fotografie en interieurstyling vermengen zich in mijn foto- en acrylcollages. In (foto)beeld, texturen en kleur komen mijn grafische passie en kennis sterk naar voren, wat een geheel eigen stijl is geworden.

In 2003 heb ik een jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Terug in Nederland heb ik enkele jaren, in onze vorige woonplaats, mijn huis ingericht als Home-Gallery, waar ik regelmatig activiteiten en (kunst)ontmoetingen organiseerde. Deze activiteiten waren vaak verbonden aan een sociaal-maatschappelijk doel.

Sinds september 2018 werk ik in mijn nieuwe woonplaats Olst vanuit mijn ‘Atelier Arte Aparte’ dat aan ons woonhuis grenst. Naast deelname aan kunstroutes en kunstmarkten exposeer ik ook hier weer in- en extern. Op dit moment kies ik vaak architectuur als onderwerp. Gefragmenteerde foto- en textuurmaterialen verwerk ik in diverse lagen met acrylverf, soms in rustige kleuren, soms explosief. Tevens speel ik met perspectief en zichtlijnen in de compositie en fragmentering om de kijker zelf een eigen beeld en gevoel bij het schilderij te laten krijgen.”

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie