Gedichtensnoer
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
257
page-template-default,page,page-id-257,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Gedichtensnoer

We vroegen alle burgemeesters en wethouders aan de IJssel naar hun favoriete gedicht over de IJssel. Tijdens de Dag van de IJssel zijn de films te bekijken bij het Kunstenlab in Deventer.

Marianne Besselink, Burgemeester van Bronckhorst en Loes van der Meijs, Burgemeester van de Gemeente Doesburg dragen samen voor.
Dorpsdichter Eva en Alex van Hedel, Burgemeester van de Gemeente Brummen dragen het gedicht Duet voor van dichter Eva.
Mathijs ten Broeke, Wethouder van Cultuur voor de Gemeente Zutphen draagt het gedicht “IJsselbrug in de ochtend” voor van dichter H.C. ten Berge.
Burgemeester van Deventer Ron König draagt het gedicht “De IJssel” van dichter Liselore Gerritsen voor.
Jacqueline Koops-Scheel, Burgemeester van Heerde, leest het gedicht “De IJssel en Heerde” van Karel Groen voor.
Jan Aalbers, Wethouder van Cultuur voor de Gemeente Epe draagt het gedicht Het Olster Veer voor van dichter Henk Posthouwer.
Harjo Pinkster, Wethouder van Cultuur voor de Gemeente Voorst draagt het gedicht IJsselweerspiegelingen in de ochtend voor van dichter Cay Linsen.
Lucien van Riswijk, Burgemeester van de Gemeente Zevenaar, draagt het gedicht IJssel voor van dichter Harmen Wind.
Irma van der Sloot, Wethouder van Cultuur van de Gemeente Kampen draagt het gedicht ‘t Wordt voorjaar langs de IJssel bij Veecaten voor van dichter Ida Gerhardt.
Ton Strien, Burgemeester van Olst Wijhe, draagt voor.
Monique Schuttenbeld, Wethouder van Cultuur van de Gemeente Zwolle draagt het gedicht De IJssel voor van dichter Jan Terlouw.