Toernooi van het Oosten
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
206
post-template-default,single,single-post,postid-206,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Toernooi van het Oosten

Puur per gelukkig toeval valt dit jaar de Dag van de IJssel samen met het kanopolotoernooi van het Oosten; een eendagstoernooi voor jeugd, beginners en gevorderden. Kanopolo is een kleine, maar snel groeiende sport. Het is een intensieve en explosieve team- en contactsport die misschien wel het beste te vergelijken is met rugby in een kano. Er is deze zaterdag daarom veel activiteit op de dijk met ongetwijfeld het mooiste uitzicht van Deventer.


Als je er bent, spreek iemand met een zwemvest aan. Stel ons vragen en geniet mee van het enthousiasme van de deelnemers op het water!

Wat is kanopolo?

Deze vraag is het beste met beelden te beantwoorden. Bekijk daarvoor onderstaande video:

Twee teams van elk vijf spelers spelen tegen elkaar om de bal in het doel van de ander te krijgen. Er wordt niet met een vaste keeper gespeeld. Degene die als eerste terug is bij het eigen goal neemt die rol op zich door met de peddel in de lucht te proberen de bal tegen te houden. Een wedstrijd duurt twee keer tien minuten en dat zegt misschien wel genoeg over de intensiteit van de inspanning. Aanvallen en verdedigen volgen elkaar snel op, waardoor een wedstrijd een spectaculaire ervaring is. Zowel om te doen als om te zien.

Geschiedenis

Deventer Kanovereniging bestaat al sinds 1933 en heeft een legendestatus binnen de kanopolowereld. Met twaalf landskampioenschappen, negen maal europees clubkampioen en hofleverancier voor het Nederlands team dat tussen 2000 en 2012 drie keer wereld kampioen en twee keer Europees kampioen werd. Ondertussen is Kanopolo Deventer vooral een recreatieve groep waar sportiviteit en gezelligheid de boventoon voeren. Onze derde helft bij de vuurton op de dijk, met het indrukwekkende en karakteristieke uitzicht op de Deventer skyline, is een wekelijks moment om naar uit te kijken. 

Interesse in de sport?

Kom eens meedoen! Zowel op maandagavond voor jeugd, als op woensdagavond voor volwassenen, verzorgen wij in de maanden mei t/t september een doorlopende beginnerstraining. Een proefles is gratis!
Aanmelden of vragen via Derk Kuper: dkvpolo@deventerkanovereniging.nl

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie