Struintocht de Ossenwaard
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
109
post-template-default,single,single-post,postid-109,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Sporenstruintocht

Struintocht de Ossenwaard

Beleef de IJssel en ga mee struinen door uiterwaardennatuurgebied De Ossenwaard

IJssellandschap organiseert in het kader van de Dag van de IJssel in haar prachtige natuurgebied De Ossenwaard langs de IJssel (net voorbij de Worp aan de overkant van de stad Deventer) samen met Jeroen Kloppenburg van www.weylingracking.nl een Sporentocht. Jeroen is net een indiaan, geen takje, zandkorrel of pootafdruk ontsnapt aan zijn aandacht. Al struinend door de Ossenwaard wijst hij je op bijzondere en ook toegankelijke sporen. Bevers, otter, muskusrat…of zelfs de pootafdrukken van een verdwaalde flamingo; je kan het zomaar tegenkomen. Op een heel andere manier ga je naar de natuur kijken, en zie je dingen die je eerder nooit opgevallen zijn. Daarnaast is het ‘gewoon’ enorm genieten van de prachtige IJssel en het uiterwaardengebied , het zicht op Deventer en alle kennis die de altijd enthousiaste Jeroen met je deelt.

Kosten, aanmelden en locatie

Kosten: in het kader van Dag van De IJssel is deelname gratis! Duur ca. 2 uur. Wel even aanmelden want er is beperkt plaats!  info@ijssellandschap.nl. Start net voorbij de Worp/spoorbrug, beetje afhankelijk van de hoogte van het water op dat moment. Na aanmelden ontvang je de definitieve vertrekplaats.

Meer informatie

IJssellandschap beheert, ontwikkelt en beschermt 4300 hectare natuur- en cultuurgrond rond Deventer. Dit doen wij met hart voor het verleden, oor voor het heden en oog voor de toekomst zodat mens en dier er heerlijk kunnen blijven wonen, werken en recreëren. Veel van deze gronden liggen, zoals onze naam al doet vermoeden, rondom de mooiste rivier van Nederland: De IJssel. Zie www.ijssellandschap.nl. Hoe dan?? IJssellandschap bestaat 752 jaar. Hoe dat kan? Zie:  https://youtu.be/tYcEDKRQ0vE

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie