Museum de Waag | Deventer Stad van de IJssel
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
61
post-template-default,single,single-post,postid-61,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Museum de Waag

Museum de Waag | Deventer Stad van de IJssel

De IJssel is bepalend voor het aanzicht van Deventer. Daarom staat deze ook centraal in Museum De Waag. Vanaf 3 september zijn er enkele nieuwe, bijzondere IJsselvondsten te zien. Deze vondsten zijn in de afgelopen decennia uit de IJssel verzameld. Ze geven een zeer divers beeld van het leven in de middeleeuwse stad Deventer en lopen uiteen van een koekstempel waarmee een zogenaamde Morendans op een koek kon worden gestempeld tot een Roncone, een wapen dat zich vanuit Italië in de 16de eeuw over Europa verspreidde. Niet alleen is er een overvloed aan fragmenten te zien in De Waag, maar ook het verhaal achter de meest bijzondere vondsten.

Instaprondleidingen tijdens dag van de ijssel

De tentoonstelling biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. Van het moment dat de missionaris Lebuïnus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Ontmoet inspirerende inwoners die ieder op eigen wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad.

De instaprondleidingen zijn om 13, 14 en 15 uur en gratis voor museumbezoekers.

Leg je eigen vondst uit de IJssel voor aan de gemeentelijk archeoloog!

Heb jij ook iets gevonden in of nabij de IJssel? Op de Dag van de IJssel kan je je eigen vondst laten determineren en voorleggen aan de gemeentelijk archeoloog Bart Vermeulen, die van 14.00-16.00 uur aanwezig is in het museum. Op vertoon van jouw vondst kan je Museum De Waag gratis bezoeken (maximaal 2 personen). Daarnaast zijn er om 13, 14 en 15 uur extra rondleidingen voor museumbezoekers.

Meer informatie

Kijk dan vooral even op de website van Museum de Waag.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie