Initiation of Daleila | Mathilde Evaline jansen
We ‘vieren’ de rivier de IJssel met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien. Kom ook op zaterdag 28 september 2019.
Dag van de IJssel, IJssel, Kunst, Poëzie, Natuur, Cultuur, Gelderland, Overijssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer,
322
post-template-default,single,single-post,postid-322,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Initiation of Daleila | Mathilde Evaline jansen

De fotoserieserie Initiation of Daleila vormt een ‘natuurlijk’ initiatieritueel, waarbij dochter Daleila (geboren tussen twee culturen en opgevoed in Nederland) “gedoopt” wordt in IJsselwater bij de Duursche Waarden. Deze plek is gekozen omdat het een open landschap met uiterwaarden, brede oevers en omhullende bossen betreft, dicht bij mijn ouderlijk huis/familie.
De kronkelige rivier is als een thuis om – ondanks dat wij in Amsterdam wonen – te dromen en tot rust te komen. Er is een veilige en creatieve setting gecreëerd waarin een kind een persoonlijke uitdaging aan kan gaan. Het fotowerk vormt een surreële ode aan het IJssellandschap, en een ontboezemend persoonlijk document, waarin de samenhang tussen mens en natuur gelaagd verbeeld wordt.

Meer informatie

Het werk van Mathilde is te zien in het Kunstenlab, Havenplein 20, Deventer.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie